2021-05-20 11:55:40• hírek • Agerpres

Románia készen áll, hogy megakadályozza az illegális bevándorlók többségének az országba való belépését

Lucian Bode belügyminiszter. Foto: gov.ro
Lucian Bode belügyminiszter. Foto: gov.ro

Az illetékes romániai szervek folyamatosan dolgoznak az embercsempész-hálózatok felszámolásán – jelentette ki szerda este a belügyminiszter, hozzátéve, a belügyi struktúrák kellőképpen felkészültek ahhoz, hogy megakadályozzák az illegális bevándorlók többségének az országba való belépését.

 

Lucian Bode szerint az év első négy hónapjának adatait tekintve nem észlelhető jelentős növekedés tavalyhoz képest a migrációs nyomást illetően.

indeközben a belügyi szervek a Román Hírszerző Szolgálattal (SRI), a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészséggel (DIICOT), illetve más szolgálatokkal közösen folyamatosan dolgoznak az egyre modernebb módszereket és technikákat alkalmazó embercsempész-hálózatok felszámolásán.

A tárcavezető rámutatott, Románia tranzitország az illegális bevándorlók számára, akiknek a többsége Szerbia felől érkezik Romániába, majd Magyarországon keresztül próbál Nyugat-Európába jutni.

"A migráció jelentette probléma nem Románia, hanem Európa problémája, világszerte gondot okoz. Nézzék meg, mi történik Spanyolországban, Olaszországban, Máltán, Görögországban, Törökországban" – fogalmazott Bode az Antena 3 műsorában.

A miniszter szerint a "több tízezer" illegális bevándorló mintegy 80 százalékát visszafordították a határon. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: